Φυσικά Σφουγγάρια Λούφας: Η καλύτερη μέθοδος για να έχεις καθαρό και υγιές δέρμα όλο το χρόνο.

Εσείς γνωρίζετε τι είναι η λούφα; Αν όχι, τότε θα σας προτείναμε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο αυτό, όπου μαζί να ανακαλύψουμε από ποιο φυτό προέρχεται, πως καλλιεργείται, ποιο είναι το τελικό προϊόν και τέλος ποιες είναι οι καλύτεροι μέθοδοι χρήσης του και ιδανικοί συνδυασμοί, ώστε να έχετε πάντα όμορφη, υγιή επιδερμίδα.

Η λούφα λοιπόν, είναι ένα φυσικό οικολογικό σφουγγάρι, άριστα βιοδιασπώμενο, χωρίς πλαστικό με εξαιρετικές ιδιότητες (λόγω της τραχιάς μορφής του) για την επιδερμίδα και με μεγάλη διάρκεια ζωής στο μπάνιο σας, αρκεί να το φροντίσετε σωστά (θα μιλήσουμε και για αυτό παρακάτω).

Αρχικά, αξίζει να ειπωθεί πως η λούφα προέρχεται από το κολοκύθι(!). Είναι ένα σφουγγάρι που παράγεται στην στεριά και όχι στην θάλασσα, όπως έχουμε συνηθίσει να μαθαίνουμε.

Η παραγωγή λούφας είναι μία 100% βιολογική καλλιέργεια καθώς είναι εύκολη στην ανάπτυξη και δεν κινδυνεύει από εξωτερικούς παράγοντες τόσο συχνά, ώστε να χρειάζεται τακτή χημική παρέμβαση. Έτσι, εξάγεται ένα υπέροχο 100% φυσικό προϊόν.

Οι καρποί του φυτού Loofah ή Luffa (Luffa aegyptiaca), είναι εξαιρετικά εντυπωσιακοί καθώς μπορεί να φτάσουν έως και μισό μέτρο και στην όψη τους θυμίζουν γιγαντώδη αγγούρια (στην φωτογραφία δεξιά μπορείτε να δείτε πως είναι ο καρπός τους). 

Extra Info: Η λούφα μπορεί να φυτευτεί στον κήπο σας, σε μεγάλες εκτάσεις, ακόμη και σε μια γλάστρα. Επειδή, η λούφα είναι αναρριχητικό φυτό το μόνο που θα χρειαστεί είναι καλή στήριξη.

Και αφού το φυτέψαμε και το φροντίσαμε, ήρθε η ώρα για συγκομιδή. Η λούφα είναι έτοιμη όταν αποκτήσει ένα κίτρινο καφέ χρώμα. Σε περίπτωση που συλλέξουμε τον καρπό όταν είναι ακόμη πράσινος τότε θα πρέπει να τον αφήσουμε να ξεραθεί ώστε να φτάσει στο σημείο που γίνεται σφουγγάρι.

 

 

Extra Info: Το χρώμα του καρπού κατά την συγκομιδή προσδιορίζει, την ποιότητα και την υφή του σφουγγαριού. Το καφέ χρώμα σημαίνει πως το σφουγγάρι μας θα έχει σκληρή υφή ενώ πράσινο πιο μαλακή.

 

 

Μέθοδοι Χρήσης

Τα φυσικά σφουγγάρια λούφας είναι ιδανικά για την περιποίηση του δέρματος. Κυκλοφορούν πλέον σε πολλά μεγέθη. Έτσι, μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει ανάλογα ποια περιοχή θέλεις να περιποιηθείς.

Για παράδειγμα, υπάρχουν σφουγγάρια λούφα για το πρόσωπο, το σώμα και το καλύτερο; Για όσους σκέφτονται το περιβάλλον και έχουν εισάγει έναν πιο οικολογικό τρόπο σκέψης και δράσης στην καθημερινότητα τους, τα σφουγγάρια λούφα κυκλοφορούν και σε διάφορες εκδοχές, υποστήριξης του νοικοκυριού, όπως είναι τα σφουγγάρια λούφας για τα πιάτα.

 

Αντίο κυτταρίτιδα. Καλωσόρισες απαλό δέρμα. 

Τα σφουγγάρια λούφας είναι ιδανικά για την απολέπιση της επιδερμίδας λόγω της σκληρής τους επιφάνειας. Μέσω της απολέπισης κάνουν το ξύρισμα ευκολότερο και την επιδερμίδα πιο απαλή καθώς βοηθούν τον χρήστη, να αποβάλλει τα νεκρά σημεία της επιδερμίδας από αυτήν.

Επίσης, το φυσικό σφουγγάρι καταπολεμά την κυτταρίτιδα λόγω της υπεραιμίας που δημιουργείται στην περιοχή.

Επιπλέον, διαπιστώνεται πως μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στα σημεία που υπάρχει ακμή (για παράδειγμα στο σημείο της πλάτης), με εξαιρετικά ήπιες και κυκλικές κινήσεις κατά την εφαρμογή (σε περίπτωση δερματικών παθήσεων πριν από την χρήση, πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό ή τον γιατρό σας).

 

Πότε είναι η ώρα να αλλάξω το φυσικό μου σφουγγάρι και πώς να το συντηρήσω ώστε να διαρκέσει περισσότερο;

Σκεφτείτε την λούφα, σαν έναν ζωντανό οργανισμό. Χρειάζεται να αναπνέει. Τι εννοούμε με αυτό;

Λόγω του ότι χρησιμοποιούμε την λούφα κατά την διάρκεια του μπάνιου, αυτό σημαίνει πως βρέχεται. Άρα, τραβάει νερό που σημαίνει υγρασία. Έτσι, φροντίστε έπειτα από την χρήση να κρεμάσετε κάπου το σφουγγάρι σας, ώστε να μπορεί να στεγνώσει ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Αν δεν έχετε που να το κρεμάσετε, προτιμήστε να το αφήσετε σε μέρος που θα εξασφαλίζεται πως μπορεί να στεγνώσει ισόποσα, όπως είναι οι ράγες που υπάρχουν κοντά στο ντους ή την μπανιέρα μας, προκειμένου να αφήνουμε το σαπούνι.

Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί πως όσο καλύτερα φροντίζετε την λούφα σας, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η ‘’ζωή’’ της.

Extra Info: Καλό είναι να αλλάζουμε την λούφα μας όταν μας δείχνει δείγματα πως δεν είναι τόσο αποδοτική, όσο τις πρώτες φορές που την χρησιμοποιήσαμε ή αν διαπιστώσουμε πως έχουν αναπτυχθεί μικροοργανισμοί (όπως μούχλα) που είναι και επικίνδυνο να την εφαρμόσουμε επάνω στην επιδερμίδα μας.

Βρείτε τα ντόπια Ελληνικά σφουγγάρια λούφας της 7elements εδώ: https://www.7elements.gr/12676-2/  και ενισχύστε μαζί μας πολίτες του τόπου μας, στις καινοτόμες ιδέες τους.

 

29 Ιουνίου, 2022

Αφήστε μια απάντηση

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.