Έλαιο Αργκάν ή Αργανέλαιο: Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσεις.

Το αργανέλαιο μερικές φορές ακούει στο παρατσούκλι «υγρός χρυσός», και ίσως να έχετε δει αυτό το φυσικό συστατικό στο πίσω μέρος των μπουκαλιών σαμπουάν και των διάφορων ενυδατικών προϊόντων. Τι ακριβώς είναι το έλαιο αργκάν, όμως, και πώς μπορεί να ωφελήσει τα μαλλιά και το δέρμα σας;

Τι είναι το έλαιο αργκάν;

Το έλαιο αργκάν είναι ένα σπουδαίο πλούσιο έλαιο που προέρχεται από τους πυρήνες του μαροκινού δέντρου αργκάν. Γνωστό για την ελαφριά αλλά ενυδατική του υφή, χρησιμοποιείται για αιώνες τόσο σε τρόφιμα, φάρμακα και καλλυντικά. Πιστεύεται ότι έχει πολλά πιθανά οφέλη για την υγεία των μαλλιών, το δέρμα και το σώμα. Θα διαπιστώσετε ότι το έλαιο αργκάν είναι ένα κρίσιμο συστατικό σε πολλά προϊόντα μαλλιών και δέρματος.

Τα οφέλη του ελαίου αργκάν

Από τη διατήρηση της επιδερμίδας με νεανική όψη μέχρι την βαθιά ενυδάτωση ακόμη και των πιο δύσκολων σημείων παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα από τα φανταστικά οφέλη του ελαίου αργκάν:

Είναι άφθονο σε βιταμίνη Ε 

Η βιταμίνη Ε είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας και θα βρείτε άφθονο στο έλαιο αργκάν! Θεωρείται ότι συμβάλλει στη μείωση του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, καθώς μειώνει και την ζημιά που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία και το κλείδωμα της υγρασίας στο δέρμα για να διατηρηθεί απαλό και ενυδατωμένο. Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να ενισχύσει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας και ενδεχομένως να προάγει την υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών

Τα αντιοξειδωτικά – ενώσεις που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες – είναι εξαιρετικά στο να διατηρούν το σώμα σας υγιές και να διασφαλίζουν ότι τα κύτταρα σας αναγεννώνται όπως θα έπρεπε. Το έλαιο αργκάν περιέχει μια αφθονία αντιοξειδωτικών (συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε) που μπορεί να καταπραΰνει το δέρμα, να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και ενδεχομένως να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Περιέχει καλά λιπαρά οξέα

Όπως πολλά φυσικά έλαια, το έλαιο αργκάν είναι γεμάτο με λιπαρά οξέα που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία σας. Συγκεκριμένα, περιέχει λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος και διατηρούν ενυδατωμένα τα θυλάκια της τρίχας.

Δεν φράζει τους πόρους

Αν ανησυχείτε να βάλετε ένα προϊόν με βάση το λάδι στο ήδη λιπαρό δέρμα σας, να είστε σίγουροι ότι το έλαιο αργκάν δεν θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λιπαρή. Στην πραγματικότητα, θεωρείται ότι είναι πολύ χαμηλό στην κωμικογονική κλίμακα (μπλοκάρισμα των πόρων). Στην πραγματικότητα θα δώσει στο δέρμα σας μια ωραία λάμψη παρά μια λιπαρή γυαλάδα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το έλαιο αργκάν

Το μαροκινό έλαιο αργκάν είναι απαραίτητο για το ντουλάπι του μπάνιου σας, καθώς έχει τόσες πολλές διαφορετικές χρήσεις για τα μαλλιά και το σώμα! Για παράδειγμα:

Τρίψτε λίγο λάδι αργκάν στις άκρες των βρεγμένων μαλλιών για να ενισχύσετε τους θύλακες, να εξημερώσετε το φριζάρισμα και να μειώσετε την πιθανότητα σχηματισμού ψαλίδας.

Κάντε μασάζ σε καθαρό δέρμα πριν πάτε για ύπνο ως μια ολονύκτια θεραπεία για την επιδερμίδα σας.

Εφαρμόστε λίγο αγνό έλαιο argan σε βρεγμένα, λουσμένα μαλλιά ως αναζωογονητική μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.

Τρίψτε μερικές σταγόνες ελαίου argan στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν τον ύπνο για να τονώσετε τη ροή του αίματος και να μειώσετε τυχόν φλεγμονή. Ξεπλύνετε το πρωί.

Βάλτε λίγο σε νωπά ή στεγνά μαλλιά πριν χρησιμοποιήσετε θερμαινόμενα εργαλεία styling για να προστατέψετε την τρίχα από τη θερμότητα.

Εξαφανίστε τις ουλές ή τις ραγάδες κάνοντας μασάζ με λίγο λάδι argan τακτικά στα πάσχοντα σημεία του δέρματος σας

Προμηθευτείτε αγνό έλαιο argan 100% βιολογικό και πιστοποιημένο εδώ: https://www.7elements.gr/portfolios/viologiko-arganeleo/

13 Ιανουαρίου, 2023

Αφήστε μια απάντηση

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.