Αβοκάντο: Το πιο διάσημο φρούτο των τελευταίων ετών με τα πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα και το έλαιο του.

Η κατανάλωση του αβοκάντο στην Ευρώπη ολοένα και αυξάνεται. Έτσι, η βιομηχανία τροφίμων έχει εξελίξει την κατανάλωση του αβοκάντο και στα διάφορα παράγωγα του, όπως το έλαιο του. Συχνά το έλαια αβοκάντο συναντάτε σε διεθνείς κουζίνες και όχι τόσο σε τοπικές της Ελλάδας. Μέρα με τη μέρα το ερευνητικό ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο έλαιο ολοένα και αυξάνεται.

βιολογικό έλαιο αβοκάντο

Λίγα λόγια για το έλαιο αβοκάντο

Το έλαιο αβοκάντο προέρχεται από τον καρπό (Persea Americana mill) του αβοκάντο όταν αυτός αρχίζει να συνθλίβεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Το έλαιο αβοκάντο 7elements παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης με αποτέλεσμα να κρατάει την μεγαλύτερη ποσότητα των ευεργετικών συστατικών του.

Και τι σημαίνει «μέθοδος ψυχρής έκθλιψης»;

Για να έχουμε ψυχρή έκθλιψη ενός προϊόντος θα πρέπει να γίνει η εξαγωγή του χυμού με λίγες στροφές και χωρίς καμία προσθήκη νερού ή εξωτερικής θερμοκρασίας ανώτερης αυτού. Η διαδικασία εξαγωγής ενός ελαίου μέσω της ψυχρής έκθλιψης είναι υψηλής ποιοτικής αξίας διότι η θερμοκρασία στο μηχάνημα έκθλιψης του ελαίου από τον οποιαδήποτε καρπό δεν υπερβαίνει την θερμοκρασία των 27οC, με αποτέλεσμα το έλαιο να παραμένει υψηλό σε θρεπτική αξία.

 

έλαιο αβοκάντο Ποια είναι η διατροφική αξία του έλαιου αβοκάντο;

Η διατροφική αξία του ελαίου είναι όμοια με τον αρχικό καρπό του αβοκάντο.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένα μερικά στοιχεία για το πώς ευεργετεί το έλαιο αβοκάντο τον οργανισμό μας. Περιέχει:

  • Ολεϊκό οξύ
  • Λιπαρά οξέα
  • Τοκοφερόλες
  • Σελήνιο
  • Φυτοστερόλες
  • Καροτενοειδή
  • Βιταμίνη Ε
  • Βιταμίνη Α, C, D

Πως μπορεί να βοηθήσει συγκεκριμένα το έλαιο αβοκάντο στον οργανισμό;

  • Επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ολεϊκό οξυ, βοηθάει στην μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και αναστολή των θρομβώσεων.
  • Εχει αντιοξειδωτική δράση και δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
  • Μειώνει την «κακή χοληστερόλη» LDL, έτσι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώσδη διαβήτη.
  • Αυξάνει την «καλή χοληστερόλη» HDL.
  • Λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει είναι ιδανικό για την επούλωση δερματικών τραυμάτων
  • Ενισχύει την ανάπτυξη την ανάπτυξη του εγκεφάλου καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (μοναδική τροφή για τα παιδιά).

έλαιο αβοκάντο Έλαιο αβοκάντο και περιποίηση της επιδερμίδας; 

Το φυτικό έλαιο αβοκάντο Avocado είναι ένα ιδανικό συστατικό για καλλυντικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και μαλλιών. Διατηρεί την επιδερμίδα υγιή και τη θρέφει αποτελεσματικά σε βάθος. Το έλαιο αβοκάντο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε αυτούσιο είτε συνδυασμό με κάποιο αιθέριο έλαιο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη για τη δημιουργία ”σπιτικών” καλλυντικών όπως μάσκες προσώπου,  lip balm, ενυδατικές κρέμες, σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες μαλλιών (αν επιθυμείτε να σας προτείνουμε σχετικές συνταγές, τότε γράψτε μας στα σχόλια ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο άρθρο).

Επομένως το έλαιο αβοκάντο, είναι ένα αξιόλογο έλαιο και αρκετά υγιεινό τρόφιμο και αξίζει σίγουρα μια θέση στην κουζίνα μας καθώς μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αντικαταστήσει ακόμη και το ελαιόλαδο στις σαλάτες μας, καθώς ως έλαιο, όπως και το ελαιόλαδο έτσι και το αβοκαντέλαιο, συγκεντρώνουν πολλά θρεπτικά συστατικά που δρουν ευεργετικά.

Αν θέλετε να βρείτε υψηλής ποιότητας έλαιο αβοκάντο τότε μπείτε εδώ: https://www.7elements.gr/portfolios/viologiko-eleo-avokanto/

4 Νοεμβρίου, 2022

Αφήστε μια απάντηση

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.