Είναι το λάδι καρύδας ασφαλές για σκύλους;

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για το λάδι καρύδας, συμπεριλαμβανομένου τόσο της καλλυντικής όσο και  της μαγειρικής. Από τους ανθρώπους χρησιμοποιείται συχνά ως ενυδατικό στοιχείο (για σώμα και μαλλιά) αλλά και ως εναλλακτικό έλαιο μαγειρέματος (πχ σε σαλάτες και τηγανιτά).

Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές τρόφιμο, το οποίο θεωρείται ότι έχει κάποια οφέλη για την υγεία για τον άνθρωπο, καθώς και ότι είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλα έλαια.

Ωστόσο, ξέρατε ότι το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει τον τετράποδο φίλο σας να δείχνει και να αισθάνεται καλύτερα;

Παρακάτω θα βρείτε κάποιους προτεινόμενους τρόπους για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το λάδι καρύδας στον σκύλο σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στον σκύλο σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για να περιποιηθείτε το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου σας.

Εφαρμόστε στο δέρμα του σκύλου σας, όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα και αφήστε το να απορροφηθεί για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε τον σκύλο σας.

Εάν αισθάνεστε πως ο σκύλος σας έχει ακόμη λιπαρότητα, τότε ξεπλύνετε με ένα ειδικό σαμπουάν για σκύλους στην περιοχή που εφαρμόσατε το λάδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βιολογικό σαμπουάν που περιέχει λάδι καρύδας στη θέση του συνηθισμένου σαμπουάν του, την επόμενη φορά που θα του κάνετε μπάνιο.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για να μαλακώσετε  τα πόδια του σκύλου σας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα πόδια ενός σκύλου μπορεί να στεγνώσουν και να ραγίσουν.

Το τρίψιμο της καρύδας στα’’ μαξιλαράκια’’ των ποδιών τους μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και στη βελτίωση της κατάστασης των ποδιών τους – εγγυημένα θα κάνει τις ουρές να κουνιούνται!

Τα οφέλη της χρήσης λαδιού καρύδας στον σκύλο σας

Ακριβώς όπως με τους ανθρώπους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η χρήση του λαδιού καρύδας μπορεί να ωφελήσει τον σκύλο σας.

Βοηθά στην ανακούφιση δερματικών παθήσεων

Αν και δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες έρευνες σχετικά με τις επιδράσεις του λαδιού καρύδας στο δέρμα των σκύλων, είναι ευρέως γνωστό ότι το λάδι καρύδας είναι καλό για το ανθρώπινο δέρμα και πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι έχει τα ίδια αποτελέσματα και στα σκυλιά. Η χρήση λαδιού καρύδας για το δέρμα του σκύλου σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το ξηρό δέρμα ή τον κνησμό.

Βελτίωση της εμφάνισης της γούνας του σκύλου σας

Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης της γούνας του σκύλου σας.

Το λάδι καρύδας περιέχει λαυρικό οξύ το οποίο διεισδύει εύκολα στο στέλεχος της τρίχας και έτσι μπορεί να κάνει τις τρίχες του σκύλου πιο λαμπερές και λιγότερο επιρρεπείς σε φθορά.

Βοηθά με τη φαγούρα στα αυτιά

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει το σκυλί σας να ξύνει πρόσφατα τα αυτιά του με το πόδι του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα αυτιά τους αισθάνονται φαγούρα ή ερεθισμό.

Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας στο αυτί του σκύλου σας και στη συνέχεια κάντε μασάζ στην περιοχή.

Αυτό θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το υπερβολικό κερί αφήνοντας το κουτάβι σας με καθαρά αυτιά.

Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην έρθουν με μεγάλη χαρά και ουρές που κουνιούνται  όταν τα καλείται!

Είναι το λάδι καρύδας καλό για τα σκυλιά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λάδι καρύδας είναι καλό για το δέρμα του σκύλου σας όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, αλλά μπορείτε επίσης να το δώσετε ως τροφή στον σκύλο σας;

Υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το εάν το λάδι καρύδας πρέπει να δίνετε, ως τροφή στους σκύλους.

Κάποιες έρευνες λένε ότι επειδή το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να ερεθίσει τη βλεννογόνο του εντέρου του σκύλου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, μαλακά κόπρανα ή διάρροια.  Άλλες πληροφορίες, λένε ότι το να ταΐζετε σκύλους με μικρή ποσότητα λάδι καρύδας κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει με μια σειρά ζητημάτων όπως η διαχείριση βάρους και η υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου και της υγείας του εντέρου.

Για να διασφαλίσετε την ευημερία του σκύλου σας, η πιο ασφαλής συμβουλή είναι να επιμείνετε στη χρήση λαδιού καρύδας στο δέρμα, τη γούνα και τα πόδια του σκύλου σας και να αποφύγετε να τον αφήσετε να το φάει.

Τι είδους λάδι καρύδας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι λαδιού καρύδας που είναι διαθέσιμοι για αγορά, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο είναι το καλύτερο για το σκυλάκι σας.

Επιλέξτε μη επεξεργασμένα ή εξαιρετικά παρθένα έλαια καρύδας καθώς αυτά είναι ψυχρής έκθλιψης από βιολογικές καρύδες και είναι συνήθως αγνά και επομένως λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα του σκύλου σας. Αν ψάχνεις να βρεις το καλύτερο τότε ρίξε μια ματιά εδώ : www.7elements.gr

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας στις γάτες;

Υπάρχει επίσης αντικρουόμενη έρευνα σχετικά με το λάδι καρύδας στις γάτες.

Το αυξημένο λίπος που περιέχεται στο λάδι καρύδας μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι καλή προσθήκη στη διατροφή μιας γάτας και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και πεπτικά προβλήματα.  Ακριβώς όπως με τους σκύλους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τοπικά επιδερμικά λάδι καρύδας στη γάτα σας, αντί να το ενσωματώσετε στην διατροφή της.

Το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει το τρίχωμα της γάτας σας να φαίνεται υγιές και λαμπερό, καθώς και να αποτρέψει τον ερεθισμό του δέρματος.  Εάν ο σκύλος σας  και γενικά το κατοικίδιο σας έχει μια δερματική πάθηση ή άλλο πρόβλημα υγείας, ζητήστε πρώτα τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.

 

28 Δεκεμβρίου, 2022

Αφήστε μια απάντηση

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.