ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Chocolate Cake
tourta-sokolatina-1

ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά 

Για την βάση παντεσπάνι

 

Για την μους σοκολάτας

  • 150 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο 7elements
  • 100 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή εβαπορέ λάιτ

Οδηγίες

  • Για το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη άπαχο γάλα, το κακάο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε τον έναν κρόκο και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας απαλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά στο μείγμα μαρέγκας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
  • Τέλος αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι για τούρτα καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για 10 λεπτά μόνο.
  • Για την μους: Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με την παγωμένη κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ.
  • Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι ρίχνουμε την μους σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Γαρνίρισμα: Τελειώνουμε την τούρτα μας λιώνοντας 200γρ. σοκολάτα γάλακτος με στέβια μαζί με 100γρ. εβαπορέ λάιτ αδιάλυτο.

Μετά από 1 ώρα με την βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας και στολίζουμε την τούρτα σοκολάτας με κερασάκια ή τριμμένη σοκολάτα!

27 Σεπτεμβρίου, 2017