ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Handmade Dark and Milk Chocolate
raw-chocolate-bars_O

ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά 

Για την σοκολάτα υγείας

  • 160 γρ. βούτυρο κακάο
  • 50 γρ. κακάο σκόνη
  • 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. υγρή στέβια

 

Για την σοκολάτα γάλακτος

  • Προσθέτουμε 5 κ.γλ. σκόνη άπαχο γάλα

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε την υγρή στέβια, την σκόνη κακάο, την βανίλια, το σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και αν επιλέξουμε να την κάνουμε γάλακτος το γάλα σε σκόνη.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και το ρίχνουμε σε θήκες σιλικόνης για πλάκα σοκολάτας ή σε θήκες για σοκολατάκια.
  • Για ευκολία στην μεταφορά καλό θα ήταν πρώτα να βάλουμε τις θήκες σε ένα δίσκο, να τις γεμίσουμε και μετά το δίσκο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
  • Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα!

Πριν τοποθετήσουμε τις σοκολάτες ή τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο, μπορούμε να βάλουμε στις θήκες ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή βρώσιμα αρωματικά φυτά για διακόσμηση!

14 Σεπτεμβρίου, 2017