ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

Coconut Biscuits with Zea Flour
koulourakia-karyda3

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός? Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά (για 30 κομμάτια)

  • 1 αυγό ολόκληρο και 2 ασπράδια
  • 100 gr. παρθένο λάδι καρύδας 7elements
  • 100 gr.  βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 30 gr. καρύδα τριμμένη ( ινδοκάρυδο )
  • 1 βανίλια
  • 230 gr αλέυρι ζέας ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

Λιώνουμε το παρθένο λάδι καρύδας και το προσθέτουμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη καρύδας , το 1 ολόκληρο αυγό και τα 2 ασπράδια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3 λεπτά ώσπου να γίνει μια υπέροχη κρέμα! Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ζέας με το μπέικιν πάουντερ, το ινδοκάρυδο και μια τσιμπιά αλάτι. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε τα 2 μείγματα. Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή στην κατάψυξη για 3 λεπτά. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις πάνω-κάτω. Πλάθουμε την ζύμη σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Όταν βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και αν θέλουμε έξτρα καρυδένια γεύση αλείφουμε με ένα πινελάκι τα κουλουράκια μας με λάδι καρύδας και τα βουτάμε σε ινδοκάρυδο.

Απολαύστε τα σκέτα ή με τον καφέ σας, στη δουλειά , στο σχολείο. Ένα πολύ υγιεινό σνάκ για όλες τις ηλικίες!

23 Νοεμβρίου, 2016