ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Christmas Biscuits with Oat and Coconut Sugar
melomakarona-zk8

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός? Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά (για 30 κομμάτια)

  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο (100 γρ.)
  • χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. τσ. (50 γρ.)  ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
  • 1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1/2 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο σκόνη (δίνει μια ξεχωριστή γεύση)
  • 60 γρ. νερό
  • 350 γρ. αλεύρι βρώμης ( νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

Υλικά για το σιρόπι

  • 200 γρ νερό
  • 70 γρ.  ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

Οδηγίες

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμεμε το σύρμα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (δεν πετάμε το πορτοκάλι που ξύσαμε και στίψαμε)
και τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε ελαφρά (αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει). Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά (όταν τα βγάλουμε δεν πρέπει να είναι πολύ ξεροψημένα)

Για το σιρόπιασμα: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας , το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξυλάκι κανέλας, και μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε. Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα (μετράμε εως το 10) και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρυδάκι.

Χαρίστε σε εσάς και σε αυτούς που αγαπάτε τα πιο υγιεινά και απολαυστικά μελομακάρονα και κλέψτε τις εντυπώσεις σε αυτό το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Νοεμβρίου 23, 2016