ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!
Υλικά
Για την σοκολάτα υγείας
- 160 γρ. βούτυρο κακάο
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. υγρή στέβια
Για την σοκολάτα γάλακτος
- Προσθέτουμε 5 κ.γλ. σκόνη άπαχο γάλα
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο κακάο και προσθέτουμε την υγρή στέβια, την σκόνη κακάο, την βανίλια, το σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και αν επιλέξουμε να την κάνουμε γάλακτος το γάλα σε σκόνη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και το ρίχνουμε σε θήκες σιλικόνης για πλάκα σοκολάτας ή σε θήκες για σοκολατάκια.
- Για ευκολία στην μεταφορά καλό θα ήταν πρώτα να βάλουμε τις θήκες σε ένα δίσκο, να τις γεμίσουμε και μετά το δίσκο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα!
Πριν τοποθετήσουμε τις σοκολάτες ή τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο, μπορούμε να βάλουμε στις θήκες ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή βρώσιμα αρωματικά φυτά για διακόσμηση!