ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΑΣΟ

Carrot Soup with Coconut and Crispy Leek
fnm_030110-weeknight-004_s4x3-jpg-rend-sniipadlarge

ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΑΣΟ

Απλή συνταγή για να εντυπωσιάσετε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους τις κρύες ημέρες!

Υλικά

  • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κιλό καρότα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 μήλο, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια πράσα (χωρίς τις πράσινες άκρες), το ένα ψιλοκομμένο και το άλλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 400ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα καρότα, το μήλο, το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο πράσο, το σκόρδο και το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, το γάλα καρύδας, και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι τα λαχανικά να γίνουν πολύ μαλακά, περίπου 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία.
Ζεστάνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το πράσο σε φέτες και τις ροδίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα στο μπολ και γαρνίρουμε με το τραγανό πράσο.

8 Νοεμβρίου, 2016