Με αγάπη από την Τερπνή Σερρών. Γνωρίστε τον άνθρωπο πίσω από το νέο προϊόν της 7elements.

Οι πιο πολλοί όταν ακούμε σφουγγάρι  καθαρισμού είτε προσωπικής είτε οικιακής χρήσης, ο νους μας πηγαίνει στα συμβατικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο  και στην καλύτερη στα αγαπημένα φυσικά σφουγγάρια που βγαίνουν από την θάλασσα. Και ενώ όλοι είμαστε εξοικειωμένη  με το άκουσμα της ονομασίας λούφα όταν αναφερόμαστε σε σφουγγάρια παρόλα αυτά είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως μιλάμε για σπόρο. Και μάλιστα κολοκυθιού.

Τα σφουγγάρια λούφας προέρχονται από ένα είδος κολοκυθιού που στην πλήρη ανάπτυξη του μπορεί να φτάσει και μισό μέτρο. Για να φτάσει στην μορφή που το γνωρίζουμε αποξηραίνεται. Έτσι, παράγεται η γνωστή σε όλους μας λούφα!

Η εταιρία μας 7elements, είχε καιρό στις σκέψεις και τις επιθυμίες της να στηρίξει τοπικούς παραγωγούς στηρίζοντας τους στην κυκλοφορία των προϊόντων τους στην Ελληνική αγορά. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί στο διάβα της αλλά και η ίδια στο δρόμο του Μιχάλη Τζεβελέκη.

Ο Μιχάλης Τζεβελέκης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την πρωτοπόρα καλλιέργεια σφουγγαριών λούφας. Και ειδικά στις Σέρρες. Μια εύφορη κοιλάδα που δεν χάνει ευκαιρία να μας ξαφνιάζει με τις καινοτόμες ιδέες των παραγωγών  που μένουν σε αυτή.

Ο Μιχάλης είχε ένα όραμα, να στήσει την δική του παραγωγή και επιχείρηση σφουγγαριών Λούφας. Όμως οι συνθήκες, που επικρατούσαν στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση, άρχισαν να στενεύουν τον ορίζοντα του οράματος του.

Για να τον γνωρίσετε καλύτερα φροντίσαμε να σας τον παρουσιάσουμε μέσα από μία συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε την στάση του για τη ζωή, όπως επίσης θα σας εντυπωσιάσει η παραγωγή και η καλλιέργεια του.

Καλή σας ανάγνωση!

 

Μιχάλης Τζεβελέκης

Παραγωγός – Καλλιεργητής Λούφας

«Όταν επιζητάς την εξέλιξη, η μάθηση για να την επιτύχεις δεν θα σταματήσει ποτέ!»

Ο Μιχάλης είναι ένας άνθρωπος με όραμα για τη ζωή. Του αρέσει ο εναλλακτικός τρόπος σκέψης για αυτό οδηγήθηκε πολύ γρήγορα, στην απόφαση να γίνει καλλιεργητής σφουγγαριών λούφας!

Η εμπειρία χρόνων επάνω στον τομέα της αισθητικής, λόγω σπουδών αλλά και η θέση που κατείχε στην πορεία της ζωής του, ως καθηγητής στη Σέρρες, λειτούργησε σαν λάκτισμα μέσα του, για την έμπνευση που επιζητούσε ώστε να ασχοληθεί με κάτι εναλλακτικό και καινοτόμο!

Ο πυρήνας της καλλιέργειας του βρίσκεται στην Τερπνή Σερρών, ένα ιστορικό μέρος με μεγάλο εύρος γεωργίας, κτηνοτροφίας και εμπορίου.

Η καλλιέργεια του ξεκίνησε πριν από περίπου 8 χρόνια. Αρχικά, πειραματικά στο σπίτι, μέσα σε μια γλάστρα. Αυτή η μικρή κίνηση, συνδέθηκε με μία σκέψη και μια ιδέα, ένα πρωί. Μόνος του τράβηξε μια νέα πορεία στη ζωή του.

Η καλλιέργεια της λούφας για αυτόν είναι μια πρωτοπόρα, εναλλακτική δραστηριότητα. Καθαρή και οικολογική από τη βάση της μέχρι το τελικό στάδιο. Είναι αγνή και φυσική.

Αυτή τη στιγμή, η παραγωγή λούφας αποτελεί την κύρια πηγή ασχολίας του, καθώς επιθυμεί να εμπνεύσει τους νέους του τόπου του, αλλά και όχι μόνο, στο πως μπορεί κανείς να κυνηγήσει μια εναλλακτική οικονομική δραστηριότητα.

Tο πρόσφορο έδαφος του Νομού Σερρών προσθέτει ένα λιθαράκι ακόμη στην έντονη ανάπτυξη της παραγωγής του.

Το σφουγγάρι λούφας έχει ευρεία χρήση. Για τον Μιχάλη, ως πρωταρχική ιδέα λειτούργησε η οικολογική του συνείδηση, καθώς το ποσοστό των σφουγγαριών για τα πιάτα που καταλήγουν στα απορρίμματα και η ποσότητα πλαστικού που κρύβουν στο εσωτερικό τους είναι αρκετά μεγάλη.

Η λούφα έχει και καλλυντική χρήση αφού αποτελεί το νούμερο ένα προϊόν για απολέπιση της επιδερμίδας αλλά και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ο Μιχάλης πέρα από απλά σφουγγάρια έχει προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα, καθώς στο οικιακό εργαστήρι του κατασκευάζει διάφορα

παράγωγα, όπως σφουγγάρια πλάτης διπλής όψης  με λούφα και ύφασμα, γάντι λούφας κ.α. Όλα τους κατασκευασμένα στο χέρι από τον ίδιο, με άπλετο μεράκι και υπομονή.

« Αξίζει ο καταναλωτής να έχει ένα φυσικό, χειροποίητο προϊόν για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του» – δηλώνει. «Η φύση και η γη πάντα θα είναι πιο σωστή απάντηση στην ερώτηση ‘’Με τι να ασχοληθώ;’’».

Η εταιρία βιολογικών προϊόντων 7elements αντιλαμβανόμενη τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας έχοντας βλέψεις, να ενισχύσει μικροπαραγωγούς της Ελληνικής υπαίθρου, στέκεται αρωγός στο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Μιχάλη Τζεβελέκη. Τα σφουγγάρια λούφες διατίθενται στην αγορά μέσα από την 7elements.

 

 

Τα φυσικά σφουγγάρια λούφας μπορείτε να τα βρείτε στο site μας στο : https://www.7elements.gr/12676-2/

 

 

 

11 Νοεμβρίου, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.