ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!
Υλικά
Για την βάση παντεσπάνι
- 1 αυγό και 5 ασπράδια
- 3 κ.σ. σκόνη άπαχο γάλα ( αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ)
- 4 κ.σ. κακάο
- 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. βιολογικό λάδι καρύδας 7elements
- 4 κ.σ. βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
- μια τσιμπιά αλάτι
Για την μους σοκολάτας
- 150 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο 7elements
- 100 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια
- 2 κ.σ. κακάο
- 300 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ή εβαπορέ λάιτ
Οδηγίες
- Για το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη άπαχο γάλα, το κακάο, τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε τον έναν κρόκο και το λάδι καρύδας ανακατεύοντας απαλά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά στο μείγμα μαρέγκας και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.
- Τέλος αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι για τούρτα καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε έτοιμο προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για 10 λεπτά μόνο.
- Για την μους: Ζεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με την παγωμένη κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ.
- Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι ρίχνουμε την μους σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Γαρνίρισμα: Τελειώνουμε την τούρτα μας λιώνοντας 200γρ. σοκολάτα γάλακτος με στέβια μαζί με 100γρ. εβαπορέ λάιτ αδιάλυτο.
Μετά από 1 ώρα με την βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας και στολίζουμε την τούρτα σοκολάτας με κερασάκια ή τριμμένη σοκολάτα!