ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

ινδοκαρυδο2

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά 

  • 150 γρ καρύδα
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό (ολικής)
  • 150 γρ αλεύρι καρύδας
  • 2,5 κ.γλ. (25 γρ) μπεικιν παουντερ
  • 1 κεσεδάκι 200 γρ γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 5 αυγά
  • 100 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ βιολογικό παρθένο λάδι καρύδας 7elements
  • 200 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 2 βανίλιες

Για το σιρόπι

  • 300 γρ βιολογική ζάχαρη καρύδας 7elements
  • 360 γρ νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό από μισό λεμόνι

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ζάχαρη καρύδας. Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά , αποσύρουμε και προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι καρύδας, το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο αγελάδος λιωμένο, το λάδι καρύδας και την ζάχαρη καρύδας. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε αργά-αργά (χωρίς να σταματήσουμε την λειτουργία του μίξερ) ένα – ένα τα αυγά και μετά από 2 λεπτά χτυπήματος ρίχνουμε κουταλιά – κουταλιά το γιαούρτι.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε αργά το μείγμα με τα άλευρα που έχουμε στο μπολ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αέρα ή στους 190 με αντιστάσεις.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά
  • Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε σε κομμάτια και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Για το γαρνίρισμα, πασπαλίζουμε από πάνω με άφθονο ινδοκάρυδο και όταν κρυώσει απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό μας!

25 Ιουλίου, 2017