ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Praline Cake with Caramelized Hazelnuts
τουρτα φουντουκι2

ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements  μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!

Υλικά 

Για την βάση

  • 80 γρ Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements
  • 3 γεμάτες κ.σ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements
  • 1 φλ.τσ. (100 γρ)  βρώμη
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μαζί με κράμπερι
  • 60 γρ φουντούκια
  • 10 χουρμάδες
  • 50 γρ νερό

Για την κρέμα πραλίνα

  • 100 γρ φουντούκια
  • 1 συσκευασία 250 γρ φυτική σαντιγί με χαμηλά λιπαρά στο σιδερένιο κουτί  (παγωμένο)
  • 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ (παγωμένο)
  • 100 γρ Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements
  • 50 γρ σκόνη κακάο
  • 130 γρ Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
  • 100 γρ φουντούκια + 3 κ.σ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το κακάο.
  • Βάζουμε στο μίξερ τη βρώμη, ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, βανίλια, φουντούκια, κανέλα και ζάχαρη καρύδας και τα σπάμε ελαφρά με 3 – 4 χτυπήματα. Τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το λάδι καρύδας και το κακάο. Προσθέτουμε και το νεράκι ( 50 γρ=1 φλ.καφέ)  καθώς και τους χουρμάδες κομμένους σε πολύ μικρές φετούλες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενο στεφάνι απλώνοντας καλά την βάση και τα πλαϊνά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 7 λεπτά ακριβώς!
  • Για την κρέμα: Βάζουμε στο μίξερ τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε διακεκομμένα έως να γίνουν σκόνη.
  • Ρίχνουμε το λάδι καρύδας (λιωμένο) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη για να το προσθέσουμε αργότερα.
  • Στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική σαντιγί και ξεκινάμε να χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα ρίχνοντας πολύ αργά το παγωμένο εβαπορέ.
  • Προσθέτουμε το κακάο , βανίλια και το μείγμα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας (αφού έχει κρυώσει καλά η βάση)
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να καραμελώσουμε τα φουντούκια
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα φουντούκια μας ολόκληρα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας και τα ψήνουμε για 5 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς ( ενδιάμεσα τα κουνάμε ελαφρά να ανακατευτούν).
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια

Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες, αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι της φόρμας και απολαμβάνουμε ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, αυγά, απόλυτα υγιεινό και χωρίς πολλές ενοχές!

14 Ιουλίου, 2017