ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι απαγορευμένος πειρασμός; Η κα. Μαρία Κούρτη απο το blog Συνταγές για Διαβητικούς και Δίαιτα δημιουργεί για την 7elements μοναδικές λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε χωρίς … φόβο και πάθος!
Υλικά
Για την βάση
- 80 γρ Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements
- 3 γεμάτες κ.σ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements
- 1 φλ.τσ. (100 γρ) βρώμη
- 1 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς μαζί με κράμπερι
- 60 γρ φουντούκια
- 10 χουρμάδες
- 50 γρ νερό
Για την κρέμα πραλίνα
- 100 γρ φουντούκια
- 1 συσκευασία 250 γρ φυτική σαντιγί με χαμηλά λιπαρά στο σιδερένιο κουτί (παγωμένο)
- 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ (παγωμένο)
- 100 γρ Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements
- 50 γρ σκόνη κακάο
- 130 γρ Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια σκόνη
- 100 γρ φουντούκια + 3 κ.σ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας της 7elements για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρά το λάδι καρύδας και προσθέτουμε το κακάο.
- Βάζουμε στο μίξερ τη βρώμη, ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, βανίλια, φουντούκια, κανέλα και ζάχαρη καρύδας και τα σπάμε ελαφρά με 3 – 4 χτυπήματα. Τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το λάδι καρύδας και το κακάο. Προσθέτουμε και το νεράκι ( 50 γρ=1 φλ.καφέ) καθώς και τους χουρμάδες κομμένους σε πολύ μικρές φετούλες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενο στεφάνι απλώνοντας καλά την βάση και τα πλαϊνά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 7 λεπτά ακριβώς!
- Για την κρέμα: Βάζουμε στο μίξερ τα φουντούκια μαζί με την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε διακεκομμένα έως να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε το λάδι καρύδας (λιωμένο) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 με 2 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη για να το προσθέσουμε αργότερα.
- Στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική σαντιγί και ξεκινάμε να χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα ρίχνοντας πολύ αργά το παγωμένο εβαπορέ.
- Προσθέτουμε το κακάο , βανίλια και το μείγμα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας (αφού έχει κρυώσει καλά η βάση)
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να καραμελώσουμε τα φουντούκια
- Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τα φουντούκια μας ολόκληρα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη καρύδας και τα ψήνουμε για 5 λεπτά αέρα στους 180 βαθμούς ( ενδιάμεσα τα κουνάμε ελαφρά να ανακατευτούν).
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ρίχνουμε πάνω στην τούρτα μας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες, αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι της φόρμας και απολαμβάνουμε ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, αυγά, απόλυτα υγιεινό και χωρίς πολλές ενοχές!